DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİNDEN ÖRNEKLER

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında kültürel değerlerimizin parçası olan Hacivat ve Karagöz ele alındı. Geleneksel gölge oyunu öğrencilere sergilendi. Etkinlikte, geri dönüşümün, atıkların kullanılabilirliği ve temizliğin önemi aktarıldı. Sanat çalışması olarak da kuklalı sahne yapıldı. Verimli bir sanat çalışmasının ardından öğrenciler tasarlanan sahnede etkileşimli olarak manilerini okudular.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Kültürel Zenginliklerimizden biri olan Şanlıurfa yöresine ait " Sıra gecesi ve çiğköftenin tanıtımı yapıldı . Beraber çiğköfte yoğurduk ve şekil verdik , müzik aletlerimizle sıra gecesini canlandırdık. Yöreye ait özel yerleri ve kıyafetleri konuştuk, yeni kelimeler öğrendik.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Okulumuza "Hacivat ve Karagöz" geldi.

Geri Dönüşümün önemi oyunla anlatılarak çocuklar hem eğlendi hem de öğrendiler.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında bu ay “Kültürel Zenginliklerimiz” teması altında ünlü ozanımız Aşık Veysel'i tanıma etkinlikleri yaptık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  Şubat Ay'ı içerisinde Kültürel  Değerlerimiz  vardı.

Biz de NİNNİLERİMİZ VE KİLİMLERİMİZİ çocuklarımız  ile işledik.

Bu Proje kapsamında  bize destek olan  Ve sınıf içi  etkinliklerimize katılan  Velilerimize  teşekkür ederiz.

04.03.2024 44

04-03-2024