Bugün 22 Mart Dünya Su Günü

Birleşmiş Milletler’e göre günümüzde yaklaşık 2 milyar insanın güvenli içme suyuna erişimi yok. 2050 yılında küresel su ihtiyacının %55 oranında artacağı öngörülüyor.

Peki, ne yapabiliriz?

Bilinçli olmak: Su döngüsündeki yerimizi bilmeli musluğu açtığımız zaman suyun nereden geldiğinin farkında olmalıyız.

Türetici olmak: Satın aldığımız her bir ürünün bir su ayak izi olduğunu unutmamalıyız. Dolayısıyla çok uzaklardan, su ayak izi yüksek olan ürünler getirmektense yerel kaynaklara dönmeyi tercih etmeliyiz.

Tasarruf: Sarfiyatı düşük olan batarya başlıkları ve diğer sıhhi tesisat ürünlerine yönelmeliyiz. Örneğin pedallı musluklar.

️ Yağmur suyu hasadı: Bütün suların temel kaynağının yağmur suyu olduğunu unutmadan çatılardan, peyzajda ve bahçede yağmur suyu hasadı yapmalıyız.

Atık su kullanımı: Atık sularımızın nereye gittiği hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Özellikle gri su gibi kaynakların bahçede çok rahat bir şekilde değerlendirilebileceğini, atık suyun da bir kaynak olduğunu unutmamalıyız.

#ekookullartürkiye

#ekookullarprojesi

#meslekiveteknikanaokulu

#adapazarimeslekiteknikanaokulu